Zonwering

Image Fabrics®, de no. 1 in bedrukte zonwering, is er als eerste in geslaagd om acryldoek, screendoek en pvc gecoat polyesterweefsel digitaal perfect te bedrukken. Een methode ontwikkeld met vooraanstaande zonweringbedrijven en doekfabrikanten.

Succes

Dat de methode succesvol is, is gebleken uit TNO-testen (op aanvraag). Er is aangetoond dat deze methode nagenoeg dezelfde kleur-, waterbestendig- en krasvast eigenschappen heeft als de regulier geweven, gekleurde acryl- en screendoeken uit bestaande collecties. Dit succes heeft er toe geleid dat Image Fabrics®, onafhankelijk en zelfstandig, deze methode de vakhandel aanbiedt.

Methode

De grootste voordelen van onze digitale productiemethode zijn de volgende:

  • Geteste kwaliteit.
  • Onbeperkte beelden, vrij ontwerp. U kunt het doek voorzien van elk beeld en elk design wat u maar wilt. Uw fantasie is de grens der mogelijkheden!
  • Onbeperkt formaat. Vanaf 1 m2 is elk formaat mogelijk. Door confectie kan een beeld zo groot worden als u wilt.
  • Snel en exact geproduceerd. Indien de computerbestanden gereed zijn is het een kwestie van bedrukken, geen droogtijden en/of nabehandeling is er vereist enkel nog de confectie. Omdat er precieze confectietekens worden meegedrukt krijgt u een doek waarin de bedrukking perfect doorloopt en met een uitstekende maatvoering.

Dit alles met een minimale oplage van 1 stuk betaalbaar en uniek voor u geproduceerd.

Acryldoek

In een hoog percentage van de zonneschermen wordt acryldoek toegepast. Acryldoek was lastig te bedrukken. Door onderzoek en ontwikkeling zijn we er in geslaagd om, in een uitstekende kwaliteit, elk willekeurig beeld op acryldoek aan te brengen. Onder andere de ISO 105B02 test wijst dit uit. Op de rol wordt dit speciale doek (van een gerenommeerde doekfabrikant in de reguliere banen geprint volgens de hoogste eisen aan beeldkwaliteit. De basis is wit doek waardoor de kleuren het beste gewaarborgd blijven. Acryldoek wordt eenzijdig bedrukt. Hierna wordt het in elk gewenst formaat voor u geconfectioneerd met een precisie waardoor het beeld perfect doorloopt. Of zoals u wilt op de rol geleverd waarbij u kunt aangeven: stiknaden, overlappen, etc. alles wat u nodig heeft voor uw confectiemethode.

Screendoek

Sreens zijn zeer populair. In veel projecten worden screens toegepast. Uit onze contacten met architecten blijkt dat vaak de toch al uitgebreide kleurencollecties van screendoek tekort schieten. Zowel de sergé of natté geweven als de soltis-achtige screendoeken kunnen in hoge kwaliteit bedrukt worden. Ook hierop zijn prachtige TNO-testresultaten behaald. Het voordeel van het op origineel screendoek bedrukken is dat de lichtinval en uv-filter eigenschappen blijven zoals de fabrikant deze heeft aangegeven.

Afhankelijk van het gewenste formaat kan het screen uit één stuk bestaan of door confectie (sealen) een onbeperkt formaat bereiken. Het beeld loopt naadloos door. Middels hoogfrequent snijden wordt een perfecte maatvoering gerealiseerd.